• Lifestyle

10 ideeën om op afstand liefde te tonen aan je naasten

author-avatar
Geplaatst door Marion de Tape à l'oeil

10 apr 2020

Views Gelezen 32 Keer
0 Opmerkingen

Delen

We weten sinds enkele weken maar al te goed dat het voor onze veiligheid het beste is om elkaar niet fysiek te zien, maar dat weerhoudt ons er niet van om regelmatig op een andere manier onze liefde te tonen en om te horen hoe het met onze naasten gaat.

Dit is het moment waarop je inventief moet zijn om verbonden te blijven. We hebben al op social media kunnen zien dat sommigen echt heel creatief zijn en fantastische ideeën hebben om op een nieuwe manier tijd door te brengen met hun naasten: een gezelschapsspel via beeldbellen, sporten op Facetime, uitdagingen of challenges via de telefoon… Het ontbreekt ons dus niet aan ideeën om tijd door te brengen met onze naasten, maar naast het traditionele beeldbellen hebben we hieronder een paar ideeën op een rijtje gezet die je kunnen inspireren.

We gaan beginnen!

 

1- EEN AUDIOBERICHT OF VIDEO OPNEMEN

Niet altijd op hetzelfde moment beschikbaar voor een video-oproep? Kies dan voor een opgenomen spraakbericht. Je kinderen vinden het leuk om te doen en grootouders kunnen het opnieuw afspelen om er nog langer plezier van te hebben. Hetzelfde geldt voor een opgenomen video!

Oké, super, maar wat kan je zeggen in dit spraak- of videobericht? Gebruik bijvoorbeeld dit eenvoudige zinnetje waarvan alleen het eind nog moet worden aangevuld: “Wat ik het meeste mis omdat ik je nu niet kan zien, is… ”; of:  “We dachten aan je toen we je lievelingsliedje zongen”, of ook nog: “We hebben een dansje bedacht op je favoriete nummer”… Er zijn veel berichtjes die gemakkelijk zijn om te maken en op te nemen. ❤️

via GIPHY

2- EEN MOOIE TEKENING MAKEN

Stel je kinderen voor om een mooie tekening te maken voor hun grootouders, ooms en tantes, vrienden, oppas… en stuur ze een foto ervan! Leg je kinderen uit dat ze de tekening goed moeten bewaren terwijl ze wachten totdat ze deze zelf kunnen geven.  Een extraatje dat het nog bijzonderder maakt? Als je kind heel graag tekent, laat het dan een portret tekenen van degene voor wie het is, dat vertedert nog meer.

 

via GIPHY

3- EEN GEZELSCHAPSSPEL SPELEN VIA HET SCHERM

Zijn jullie grote fans van een spelletje doen met vrienden of familie? Speel dan nu jullie favoriete spel via een scherm!  Of als je niet meer weet wat je moet zeggen tijdens het 35e beeldbelgesprek in een week, dan is dit een goede manier om het een beetje leuker te maken! Want het mag worden gezegd, op een gegeven moment weet je niet meer wat je moet vertellen! “Wat heb je vandaag gedaan?” “Niks en jij?” “Ook niks”… Maarrr, het is de hoogste tijd om een feestje te bouwen!

Maar je denkt toch zeker niet dat we je dit idee zouden geven zonder een paar suggesties te doen voor spelletjes die je goed via een scherm kunt spelen? Zeeslag, Wie is het ?… als je beiden het spel aan jouw kant van het scherm hebt staan, hoef je alleen nog maar een potje te starten.

Bordspellen kunnen ook goed via beeld worden gespeeld. We hebben van horen zeggen dat Monopoly of Lach je rijk hier geschikt voor zijn, maar we weten zeker dat je ook andere spellen hebt geprobeerd, dus geef je tips aan ons door!

En anders, als je geen speciale spullen hebt, een spel zoals Woorden die beginnen met een… kan je spelen met alleen maar een pen en papier. Breng een gezellige tijd door met je naasten, profiteer ervan om te horen hoe het met ze gaat en breng zo je tijd door.

via GIPHY

4- EEN HEEL LEUK GIFJE

Soms is er geen lang verhaal nodig om je naasten te vertellen dat je aan ze denkt en om te horen hoe het met ze gaat. Dus, een grappig GIFje dat ze even aan het lachen maakt, is een heel goed idee! Omdat het zo leuk is, hebben we er een paar bij de hand om aan je te laten zien. Je vindt ze overal in dit artikel en aan het eind ervan. 😉

Je kunt ook de kleine afbeeldingen gebruiken die we met liefde voor je hebben voorbereid, zodat je die van jou aan je naasten kunt tonen.

5- EEN LEUKE FOTO VOL LIEFDE

Een hartje van handen, een “blaaskusje”, een berichtje op een briefje in je hand… er zijn veel ideeën om op de foto te zetten en aan je naasten te sturen. Daarbij zijn het mooie herinneringen voor later of om in het isolatie-schriftje van je kind te doen.

via GIPHY

6- EEN WORKOUT MET JE GEZIN OF MET VRIENDEN

Wie denkt er alleen maar aan eten in deze tijden van isolatie? ️ 🖐️ Dus we gaan bewegen, een workout met onze kinderen zal ons veel goed doen. En iedereen zal alleen maar gemotiveerder zijn omdat het met het gezin is of met vrienden aan de andere kant van de camera! Het is een andere manier van liefde betuigen, maar vanaf het moment dat je voor je naasten zorgt, werkt het toch al? En 1 en 2, en 1 en 2… 💪

P.S.: om het nog leuker te maken, kan je verkleed gaan sporten. Het heet SPROT en ze beloven dat je er de slappe lach van krijgt!

via GIPHY

7- ANAGRAMMEN MET VOORNAMEN

Wil je een persoonlijk berichtje aan je naasten sturen? Veel plezier dan met het maken van anagrammen met hun voornamen. We vinden het een heel goed idee om te horen hoe het met ze gaat terwijl je bezig bent en plezier hebt!

via GIPHY

8- CUISINER UN GÂTEAU POUR UN PROCHE

Oké, we weten heel goed dat jij en je kinderen uiteindelijk deze taart gaan opeten, maar het gaat toch om het idee? Dus we weten zeker dat oma het gebaar zal waarderen! Denk er natuurlijk wel aan om een foto of een filmpje van de taart en je kinderen te maken VOORDAT de taart is opgegeten. Het kan maar duidelijk zijn 😛!

Kies voor “gepersonaliseerde” taarten om dit cadeautje onvergetelijk te maken. Bijvoorbeeld: hartvormige koekjes of de letters van de voornaam van degene waarvoor ze bedoeld zijn.

Je kan er ook voor kiezen om via de camera met vrienden te koken, maar dan moet je er van tevoren wel zeker van zijn dat iedereen de juiste ingrediënten heeft.

via GIPHY

9- BLOEMEN STUREN

Omdat het belangrijk is om ook de bezorgers te beschermen, proberen we het aantal bezorgingen zoveel mogelijk te beperken dus een simpele foto van de lievelingsbloemen van degene waarom we denken met daarbij een briefje “Ik wacht totdat ik deze persoonlijk bij je kan brengen…” is voldoende. 💐

Maar als je toch bloemen wilt sturen, dan kan je dat doen door een bedrijf te kiezen dat zich strikt houdt aan de hygiënische voorschriften bij het maken van boeketten en die ze veilig aflevert, zoals Bloom and Wild. Het is ook een klein gebaar om dit soort bedrijven te helpen om niet alle bloemen die ze op voorraad hebben te verspillen terwijl je tegelijkertijd een van je naasten een plezier doet. En we staan erop dat je dat natuurlijk veilig doet.

via GIPHY

10- VERTEL HET ONS MAAR

De 10e is van jou! Heb je nog andere goede ideeën dan die hier staan? Deel ze in de reacties zodat iedereen ervan kan profiteren of tag ons op social media met #tapealoeil zodat we ze kunnen zien 😉

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

Bedankt voor uw reactie!

Ze is vanaf nu in afwachting van een moderator.

Tot binnenkort!
uw opmerkingen