• Lifestyle

 • Lifestyle

10 NETFLIX SERIE IDEEËN OM MET JE TIENER EN HET HELE GEZIN TE BEKIJKEN

author-avatar
Geplaatst door Domitille de Tape à l'oeil

24 mrt 2020

Views Gelezen 4 Keer
0 Opmerkingen

Delen

Wil je een speciaal moment met jouw tiener doorbrengen? Wij hebben de oplossing!

Oké, jouw baby is gegroeid en nu een ontluikende tiener geworden. Wat vooral één ding betekent: geen cartoons meer zoals ‘Yes Yes’, ‘Dora’ of de beroemde ‘SpongeBob’ waar ze om onbekende redenen dol op waren – zelfs als het een schuldig genot kon zijn als je wakker werd en nog geen koffie had gedronken -.

Nee, dat is goed, je kunt nu eindelijk een serie of film bekijken die je meerdere avonden bezig houdt. En vooral, samen een geweldige tijd doorbrengen, waar je naar uitkijkt om meer te weten te komen en te debriefen over de hele aflevering.

Het belangrijkste is om de juiste serie of de juiste film te vinden, maar vooral: aangepast aan hun leeftijd (yeah, want ja, als je Games of Thrones bekijkt met jouw dochter of jouw 12-jarige zoon, kan het een beetje (erg ) gênant, zijn, geef het maar toe).

via GIPHY

Daarom hebben alleen voor jou, 8 derde- en tweede jaars leerlingen 10 series en films geselecteerd die ze je aanraden om met het hele gezin te bekijken (met geen gênante momenten erin!).

DE SERIES:

 • Friends: ‘De basis’ volgens Bérénice, 15 jaar oud. Deze serie gaat over het dagelijkse leven van 6 vrienden, getranscribeerd in afleveringen van 25 minuten over tien seizoenen. Ze raadt de serie aan om samen te lachen en te ontspannen na jouw dag. Om mateloos te bekijken.
  Te bekijken vanaf 10 jaar en ‘yeah, zelfs 7 jaar’ volgens, nog steeds, Bérénice.

 

 • Glee: het vertelt het verhaal van Amerikaanse middelbare scholieren dat deel uitmaakte van hun schoolleven. Daarin behandelen ze onderwerpen als homoseksualiteit, intimidatie, handicap, racisme op een zeer positieve manier. Maar ook vriendschap en liefde. ‘Kortom, dit is de serie die hoop geeft en waar je van droomt’, aldus Maelïs, 15 jaar

Te bekijken vanaf 12-13 jaar

 • Atypical: dit is het verhaal van het leven van een autistische jongen, in de serie: liefde, vriendschap, begrip en veel gelach. Een serie die ongeremd is en die toelaat om op een luchtige manier onderwerpen als handicap of biseksualiteit te benaderen.

Vanaf 12 jaar

 • Trinkets: Léonie, 14, die de serie beschrijft in haar woorden ‘Het zijn 3 meisjes die veel dingen stelen, het zijn eigenlijk kleptomanen, dat is het woord, hè? Oké, ze moeten in therapie gaan. Eerst haten ze elkaar en dan … een onafscheidelijk trio’, kortom, er is avontuur, vriendschap, liefde. ‘Ik vond het echt leuk en ik weet zeker dat je het ook leuk zult vinden.’

Vanaf 13 jaar

 • La casa de Papel: als je het Netflix fenomeen hebt gemist, is dit het verhaal van 8 overvallers die besluiten de nationale gelddrukkerij te overvallen. Avontuur en spanning wachten op je. ‘Het was een serie die ik met mama heb bekeken. Ze vond het ook leuk, het was echt een geweldige tijd’ voor Margaux, 14 jaar

Te bekijken vanaf 13 jaar

 • Suits: Dit is de beste serie volgens Lonie, 15 jaar oud. Om je de context te vertellen: dit gaat over het leven in een advocatenkantoor. In de serie: liefde, intimidatie, vuil spel, beproeving. Kortom, als je tiener vragen heeft over zijn toekomst, en al een beetje ouder is, en als hij van spanning en menselijke relaties houdt. Het kan een geweldige serie zijn om samen te kijken.
  Vanaf 15 jaar, anders blijft hij niet hangen.
 • Pretty Little Liars: veel mysteries, spanning rond 5 meisjes, van wie er één verdwijnt. Al die tijd lossen ze mysteries op om hun vriend te vinden. De sleutel: angst, vriendschap, drama en liefde. Kortom een leuke serie om samen met je tiener naar te kijken.
  Vanaf 11/12 jaar, als hij of zij niet teveel een angsthaas is!

 

DE FILMS:

 • The kissing booth: het vertelt het verhaal van 2 beste vrienden (een meisje en een jongen). Ze hebben onderling regels opgesteld om vrienden te blijven. Tot dan is alles in orde! Behalve als een van de regels niet wordt gerespecteerd: niet verliefd worden op de grote broer…. ‘Kortom, het is een coole film om te zien die het leven van een personage dromen doet.’, volgens Zoé, 14 jaar oud

Vanaf 10 jaar oud (alleen met kussen erin)

 • Dirty dancing: dit is de klassieker voor jou, als ouder. En in de ogen van Capucine, 16 jaar oud, ‘is het een droomfilm en zijn ze super schattig’. Kortom, als je het nog niet met jouw tiener had durven te bekijken. Ga ervoor, ze vinden het geweldig.
  Te bekijken vanaf 10 jaar
 • Mamamia: Nog een klassieker, voor Lou, 15 jaar oud: dit is DE film die haar in een ‘heel goede stemming brengt met alle muziek erin’. Laat je tiener het ontdekken, een goed moment in perspectief!
  Elke leeftijd!

En jij? Welke serie verleidt jij met jouw tiener? Of als je al een favoriet hebt die niet op de lijst staat, welke zou je dan aanraden?

 

 

 

 

 

 

 

 

Bedankt voor uw reactie!

Ze is vanaf nu in afwachting van een moderator.

Tot binnenkort!
uw opmerkingen