• Lifestyle

10 slimme tips van CAL om je dagelijkse voorwerpen te pimpen

author-avatar
Geplaatst door Marion de Tape à l'oeil

09 okt 2020

Views Gelezen 4 Keer
0 Opmerkingen

Delen

Tijdens de beleving van onze Edition #007, hebben onze 4 kids Caroline ontmoet, die de bijnaam CAL draagt, naar haar street artist naam (die je op Instagram kunt zien: @cal_dessins_and_co). Zoals het zo goed wordt verwoord door Lény, « Caroline, die laat vreugde door de stad gaan. » en Mila: « ze maakt de stad veel grappiger« . CAL geeft nieuwe betovering aan de stad Lyon met haar poëtische creaties. Met de 4 kids hebben ze eenvoudige prullenbakken getransformeerd in sympathieke figuren die het heerlijk vinden om te worden gevoed.

En als blikvanger en om een glimlach bij voorbijgangers op te wekken, hebben ze hun spoor in de stad achtergelaten met een rondedans van kinderen naar hun evenbeeld, die ze op stootborden van trappen hebben geplakt. We willen erop wijzen dat de creaties van CAL zo ontworpen zijn dat ze vluchtig en biologisch afbreekbaar zijn. Ze maakt bijvoorbeeld zelf de door haar gebruikte lijm op basis van aardappelzetmeel.

Na deze ervaring met de kinderen hebben we gemeend dat we het werk van CAL beslist onder de aandacht moesten brengen en aan jou ook heel eenvoudige kleine creaties moesten aanbieden om je dagelijkse voorwerpen te pimpen. Deze ideeën worden natuurlijk allemaal door CAL aangeboden, en je kunt deze terugvinden op haar Instagram account: @cal_dessins_and_co.

We waarschuwen je dat je daarna zin krijgt om alle voorwerpen te pimpen die je tegenkomt! Brievenbussen, koffiekopjes, een stukje muur… niets zal meer tegen je bestand zijn!

#1 – De dreigende brievenbus

« Geen facturen, dank u ». Die bus die alleen maar door ernaar te kijken de postbode onder druk zet, was het maar zo eenvoudig! In elk geval vinden we het idee erg grappig, jij niet?

#2 – Het stomverbaasde koffiekopje

Pak er een markeerstift bij en geef je koffiekopje een glimlach, maak het stomverbaasd, geïrriteerd, je mag zelf kiezen, afhankelijk van je stemming van de dag!

#3 – Nieuwsgierige luiken

Teken twee ogen achter je luiken om een beetje leven aan je huis te geven! Weliswaar zullen je buren misschien de indruk krijgen dat ze altijd worden bekeken, maar wij moeten er wel erg om lachen!

#4 – De bende makkers, eh flessen dus

Een paar markeerstiften, enkele flessen en klaar is kees! Als je de gewoonte hebt om glazen flessen te gebruiken voor je waterkaraffen bijvoorbeeld, geef er dan wat levendigheid aan door er rare uitdrukkingen op te tekenen, de kids zullen er dol op zijn!

#5 – De geërgerde sokken

We weten het, het lot van sokken is altijd dat ze gescheiden, alleen en verloren raken na enkele wasbeurten, en op zijn zachtst gezegd zien ze er helemaal geërgerd uit door hun trieste lot! Kom op, we rekenen op jou om de ene sok van je kinderen grappiger uitdrukkingen te geven dan de andere!

#6 – De wastafel waardoor je zin krijgt om je te wassen

Als je kinderen lelijk kijken als ze hun tanden moeten poetsen, denken we dat we de perfecte oplossing hebben zodat ze er zin in krijgen! Teken één van hun favoriete figuren die een bad neemt in de wastafel en we denken dat ze er nu naar toe zullen rennen!

#7 – De koffiekan die geen ochtendmens is

Als je nog ouderwets koffie zet, dan is deze tekening voor jou! Anders zijn het eerder je koffiekopjes die je moet pimpen, met de oplossing die we net hierboven hebben geboden.

#8 – Boeken die naar je kijken

Geef leven aan je boeken door er ogen op te tekenen en geef een vleugje goed humeur aan je boekenkast of die van je kinderen!

#9 – Angstaanjagende rollen

Lege rollen toiletpapier waar je bang van wordt? Daar vallen wij ook van om! Maar deze vinden we schattig en ze beloven een leuk ouder-en-kind spel!

#10 – Zeer hongerige raclettepannetjes

Kom op, laten we niet bang zijn om het te zeggen, we hebben zeker het best voor het laatst bewaard!! Omdat we grote fans van raclette zijn, zijn we volledig enthousiast geworden door het idee om onze pannetjes te pimpen, jij niet?

Dus houd je van deze ideeën? Wat is je favoriet? Wij hebben een zwak voor de brievenbus en de raclettepannetjes. Vertel ons in de comments op welk voorwerp jij je graag wilt gaan storten, we willen het dolgraag weten!

 

Bedankt voor uw reactie!

Ze is vanaf nu in afwachting van een moderator.

Tot binnenkort!
uw opmerkingen