• Backstage

  • Style @nl

1 april 2019 – Achter de schermen tijdens voorbereiding van deze grap !

author-avatar
Geplaatst door Marion de Tape à l'oeil

29 mrt 2019

Views Gelezen 49 Keer
0 Opmerkingen

Delen

– Hallo? Ja, goededag. Ben jij Céline? We lanceren een nieuwe collectie, die we willen laten testen door onze klanten.
– Probeer niet om meer te weten te komen, want dan staat onze stijldirecteur erop om persoonlijk bij je thuis te komen om je kennis te laten maken met de producten en zo jouw spontane reacties te zien. Doe je mee?
– Oké, geweldig! Tot volgende week dan.

Tot dan ging alles vrij normaal. Maar toen… werd het enigzins verpest. Kijk maar:

Laten we terugspoelen tot achter de schermen van deze 1 aprilgrap, we vertellen je alles!

via GIPHY

De oorsprong van dit dwaze idee? Brainstorming.

1 april, we zijn er gek op! Dat is voor ons een gelegenheid om te lachen met onze klanten. En nu is het een traditie geworden die we niet meer kunnen missen!
Op een mooie dag in maart is het hele team daarom bij elkaar gekomen voor een pittige brainstormingsessie, waaruit 16 ideeën kwamen! Waaronder dat wat de mensheid echt aan het lachen zal brengen: het idee van een collectie, ontworpen voor een poëtische manier van paardrijden. Die we onze klanten in reële omstandigheden zouden laten testen (wie reële omstandigheden zegt, zegt paard in je tuin, dat spreekt vanzelf).

Het idee was er. Iedereen deed mee. We hoefden « alleen nog maar te »

 

via GIPHY

Nr.1 – Wie heeft er een paard?

De 1e stap, we moeten een paard vinden. Dit was waarschijnlijk het grappigste deel van alle voorbereidingen. « Hallo, ja goededag, is uw specialiteit showpaarden? Ik leg het u uit, we willen graag onze klanten voor de gek houden. Oh ja, zijn er sommigen die zelfs in stoelen kunnen zitten? En de lift nemen??? Nee, maar weet u, een normaal paard zou voor ons ook prima zijn!

We laten u raden naar de gezichten die de collega’s op de open space trekken. 🙄

via GIPHY

Nr.2 – Een collectie, ontworpen voor een poëtische manier van paardrijden.

Nu we het paard hadden, hadden we producten nodig om onze grap te perfectioneren. Nogmaals, we laten je je de gezichten van de stylistes voorstellen toen we hen om hulp vroegen (een speciale knipoog naar Marion S., die altijd klaar staat voor onze onzin).
We hadden 2 silhouetten uitgedacht:
De eerste, voor meisjes, we bedachten ze op een paard te laten rijden als een prinses. Het middelpunt van de outfit zou een lange, open rok zijn die, eenmaal op het paard, de vorm hiervan zou aannemen.


Wat betreft het silhouet voor de boy, dat was geïnspireerd op Zorro, donker, met een grote cape van zwart fluweel.
En om de silhouetten compleet te maken, twee essentiële accessoires: de cap en een paar laarzen, die voor allebei verguld zouden zijn. Matte afwerking voor jongens, glanzende afwerking voor meisjes. Ieder detail telt!

Wat pailletten en knippen met de schaar later hadden we een goudkleurige collection, die zo poëtisch was als we maar wilden! 👌

via GIPHY

Nr.3 – Een stijldirecteur verzorgt de show…

…en is voor dezelfde gelegenheid ook een palfrenier! Want goed, wij werden natuurlijk ook voor de gek gehouden… En de klanten voorvoelen de valstrik wanneer ze ons zien aankomen. Dus we hadden getalenteerde komieken nodig om ons te steunen! Bertrand, Sébastien (alias José) en Flore waren de shock-handlangers.

via GIPHY

Nr.4 – Onschuldige slachtoffers of hoe op het goede paard te wedden 😜

Wie gingen we voor de gek houden? De klanten natuurlijk! Maar welke? En als we Kaiserin eens in de val zouden lokken, onze gast voor de levering van de verrassing bij de uitverkoop in januari? Zij is heel aardig. En Céline? Ons favoriete slachtoffer, vorig jaar al in de val gelopen met onze collectie die naar vis rook! Zal ze voor het tweede jaar op rij in de val trappen? Oh, en als we Ingrid, Aude en Peggy voor de gek zouden houden? 5, goed, 5? Dat is perfect!

Wat telefoontjes later waren de afspraken gemaakt en sloot de val zich beetje bij beetje.

Nr.5 – D-day – het ruikt hier naar pony!

8 uur ‘s morgens, de afspraak voor de briefing van het shockteam was in het café dat het dichtst bij het huis van ons eerste slachtoffer lag. We ontmoetten Pao, het grote zwarte paard en Lulu, de schattige pony.

via GIPHY

En zo zwierven we de hele dag kriskras over de wegen rond de grote stad Lille, terwijl we een busje met twee paarden erin meetrokken.

We wisten niet wat we konden verwachten, maar zeker niet dat! Want ook wij kregen verrassing na verrassing! Want wat denk je:
Peggy, de eerste klant die we bezochten, was helemaal klaar om de paarden 15 dagen bij haar te houden!
Idem voor Aude, die een geweldige plek in haar tuin had en er alles al voor in orde gemaakt had om ze zich thuis te laten voelen.
En wat te zeggen van Kaiserin, die allerlei mogelijke oplossingen overwoog om hen te verwelkomen?
Toen waren we van plan om Celine te bezoeken, die we vorig jaar al voor de gek gehouden hadden. Maar helaas voor ons werden we heel snel ontmaskerd. Ze adviseerde ons toen (nou ja, omdat we toch in de buurt waren!) om aan te bellen bij Aline, haar buurvrouw. En daar overkwam ons iets goeds, we kregen eindelijk de eerste echte weigering! « Oh nee, het is uitgesloten dat ik op jullie paarden pas! ». We eindigden deze gekke dag met Ingrid, die, toen ze de paarden zag, gedurende tien minuten in een nerveuze (en ultracommunicatieve) lach schoot.

Dus… We dachten dat we verdomd ver zouden komen met ons paard, maar we realiseren ons nog weer eens hoe aardig onze klanten zijn! In 2020 moeten we de lat nog hoger leggen!

via GIPHY

En u, hoe zou u gereageerd hebben in hun plaats, als u hoorde dat we een paard 15 dagen bij u thuis zouden laten???

via GIPHY

Bedankt voor uw reactie!

Ze is vanaf nu in afwachting van een moderator.

Tot binnenkort!
uw opmerkingen