• Backstage

  • Lifestyle

5 CADEAUS VOOR SHINY KIDS DIE ZELF AL PERFECT ZIJN. 3/3

author-avatar
Geplaatst door Domitille de Tape à l'oeil

03 mei 2021

Views Gelezen 35 Keer
0 Opmerkingen

Delen

In de 2 vorige artikelen in deze serie vertelden we je over de menselijke ervaring, dat we de kans kregen om te leven met 4 stralende kinderen, hun 4 moeders en Valérie, psychotherapie-beoefenaar en coach. We spraken met hen over potentieel, vrijheid, stralende zon, …

In het artikel getiteld « SHINY KIDS », vertelden we je over de sluier die werd opgelicht over een van de grootste mysteries van ons leven als ouders (ja ja) en wat ouders die hun kinderen vergezelden, hadden onthouden van hun gesprekken met Valérie. Hoe zit het met de kinderen? Wat hebben ze ervan geleerd?

Wat de kinderen uit de ervaring hebben geleerd:VRIJ ZIJN IS BELANGRIJK. WE HEBBEN GEEN LIMIET. ALLES IS MOGELIJK
.
Valérie, waarom wilde je deze sleutel doorgeven aan de kinderen? « Omdat het belangrijk is dat ze zich niet identificeren met wie ze denken dat ze zijn (‘goed in wiskunde’, ‘de grapjas in de klas’, ‘een geboren kunstenaar – zoals zijn vader …’ Waarom niet? Maar het moet altijd een uitnodiging blijven en geen bevel dat een restrictief pad trekt.  »

ELK VAN ONS IS BIJZONDER. WIJ ZIJN UNIEK EN KOSTBAAR. WE HEBBEN ALLEMAAL POTENTIEEL. WE ZIJN ALS MUZIEKNOTEN, STERREN DIE SCHITTEREN, DE ZON DIE STRAALT.
Valérie, waarom wilde je deze sleutel doorgeven aan de kinderen? “Volwassenen en het onderwijssysteem zijn te veel geneigd om te kijken naar hoe kinderen zich kunnen aanpassen aan wat er al is, soms al heel lang, in plaats van te begrijpen hoe onderwijs zich kan aanpassen aan de rijkdom en originaliteit van deze nieuwe generatie. Het bevat altijd een potentieel in wording met zijn aandeel aan nieuwigheden, middelen voor de toekomst. Als je dit niet ziet, loop je veel ontwikkelingsmogelijkheden mis. De metafoor zou zijn om in te stemmen met het transformeren van de melodie waarop onze voetstappen dansen 😉  »

NIEUWSGIERIGHEID IS ONZE GROOTSTE ACTIE. OBSERVEER. LUISTER.

Valérie, waarom wilde je deze sleutel doorgeven aan de kinderen? “Als we te veel instructies geven en dingen te veel definiëren voor onze kleintjes, beperken we hun vermogen om te ontdekken met hun ogen in onschuld. De nieuwsgierigheid voor iets nieuws maakt het mogelijk om anders te kijken en te creëren zonder enige verwachting, dus zonder angst voor het resultaat. »

IN PLAATS VAN « HET MOET » OF « WE MOETEN » ZEGGEN, KUNNEN WE « IK WIL » ZEGGEN.

Valérie, waarom wilde je deze sleutel doorgeven aan de kinderen? « We leven en maken keuzes vanuit het idee dat we op de een of andere manier moeten zijn en dat we dit of dat moeten doen. De kwestie van het verlangen naar onszelf wordt maar al te vaak vergeten. De energie van creativiteit komt echter altijd voort uit een opwelling van het hart 😉 Als we het kind niet meer vertellen wat het moet doen en alles uitdrukken wat mogelijk is. We inspireren hem en wijzen hem de weg. En de droom genereert impulsen, glimlachen. Het is het beste cadeau dat je hem kunt geven. « 

Valérie, hoe vertel je concreet alles wat mogelijk is aan een kind?

Voorbeeld is de eenvoudigste manier.

« Laten we de verandering zijn die we voor onze kinderen willen. DURF onszelf  te uiten om anders te zijn, van richting te veranderen, gitaar te spelen op 55-jarige leeftijd, op wereldtournee te gaan, het plezier van het schilderen, van potten te herontdekken, laten we dansen, met trots de controle over onze verantwoordelijkheid overnemen, ongeacht ons idee van dat alles en wie we zijn (“Ah de boekhouding en ik dat maakt twee….” Nou nee 😉 Wil je iets voor je kind doen? Sta jezelf toe om eerst buiten je eigen grenzen te treden. Je zult hem zo inspireren !!! En geef hem het grootste vertrouwen in het leven. « 

Het laatste woord, we laten het aan Valérie over:

De zon vraagt ​​niemand om elke ochtend toestemming om te schijnen.

Een kind schittert niet in een kamer door perfect te zijn. Maar door zichzelf te zijn. Een kind stimuleert energie in een kamer of in een groep door wat hij is en wat hij uitdrukt dat bijzonder is. Door briljant en perfect zichzelf te zijn onder zijn kameraden.

Onze kinderen helpen om volmaakt zichzelf te worden

We weten niet hoeveel het bij jou resoneert, maar bij ons enorm veel.

Bedankt voor het volgen van deze serie artikelen over deze geweldige ervaring met deze 4 kinderen.

Als bonusgeschenk, speciaal voor jou, bieden we je posters aan om af te drukken en op de muren van je kinderkamer te hangen:

Bedankt voor uw reactie!

Ze is vanaf nu in afwachting van een moderator.

Tot binnenkort!
uw opmerkingen