• Lifestyle

  • Style @nl

Hoe houd je je tiener bezig tijdens de feestdagen?

author-avatar
Geplaatst door Coralie de TAO

07 apr. 2022

Views Gelezen 20 Keer
0 Opmerkingen

Delen

Ah, feestdagen Een pauzeperiode waarin je kunt ontspannen en genieten van de zon die op het puntje van je neus verschijnt … 🌞 Bij welk team hoor jij? Het georganiseerde team, dat alle activiteiten van tevoren plant, of het impro-team, dat dag tot dag beleeft, zonder iets te plannen?

Hoe dan ook, tiener-ouders hebben vaak dezelfde vragen: hoe ze tijdens de feestdagen bezig te houden? Dus alleen voor jou hebben we activiteiten-ideeën voorbereid voor je tieners om ze tijdens de feestdagen bezig te houden!

# 1 een filmmarathon:

Is je tiener een grote fan van Harry Potter, Star Wars of Lord of the Rings? Bereid zijn favoriete saga voor, installeer een gezellige hoek met plaids, kussens en popcorn en hop: daar gaan we om te genieten van de cult-films! Een bevoorrecht moment om met familie te delen (de eerste die in slaap valt, heeft verloren!), of met vrienden.

# 2 Een campingavond:

De feestdagen zijn ook een periode van de eerste feestjes voor tieners, vaak synoniem aan bezorgdheid bij de ouders! En als je spontaan aan je tiener voorstelt om thuis een kleine campingavond te organiseren? Dus ja, je zult bekend staan als de meest coole ouder van de aarde, maar dat ken je al 😎. Tenten, genoeg om te knabbelen en goede muziek, je bent gerustgesteld over het verloop van het kleine feestje en hebt de mogelijkheid om te controleren of alles goed gaat!

# 3 Een avond « presentaties »

Nee Nee, we zullen deze keer niet over school praten. De trend « Powerpoint-vergadering » is toegankelijk gemaakt op TikTok: elke deelnemer presenteert het onderwerp van zijn keuze, vaak gebaseerd op één van zijn passies. Een mooi idee om te organiseren met familie of vrienden, met je tieners voor bevoorrechte momenten: eindelijk de betekenis van de geschiedenis van zijn favoriete manga begrijpen, laat hem je favoriete kinderjaren-muziekgroep ontdekken of de theorie van de relativiteit bespreken (je weet maar nooit😂) Mooie avond in perspectief, vol met uitwisselingen en ontdekkingen!

# 4 Een dag zonder scherm

Ja, tieners brengen veel (misschien te veel) tijd door aan hun schermen. En jij, hoe lang geleden heb je de schermtijd gecontroleerd? En als je een familiedag organiseert waar iedereen zijn telefoon, console en computer in een lade achterlaat? Dit is dé kans om je favoriete bordspellen van stal te halen, ga genieten van de zon, de tijd van een wandeling of door de fotoalbums te bladeren (ze waren schattig toen ze baby’s waren!). Een dag terug naar de bron die alleen voor het hele gezin gunstig kan zijn!

# 5 een artistieke middag

Schrijf elk op een papier een onderwerp, een actie en een plaats. Teken dan elk onderwerp of plaats op een papier, naar eigen creativiteit! Een schilderij, een tekening of een sculptuur en een oneindigheid aan ideeën: een perfecte activiteit om te organiseren met je tiener die overloopt van creativiteit en verbeeldingskracht. Een voorwaarde voor deze activiteit: stuur ons je mooie werken via een foto!

Je hebt alle sleutels in de hand om je tieners op een leuke manier bezig te houden tijdens de feestdagen, iets om zijn routine te breken – en de jouwe – omdat ja, we allemaal grote kinderen blijven 🥰

Bedankt voor uw reactie!

Ze is vanaf nu in afwachting van een moderator.

Tot binnenkort!
uw opmerkingen