• Lifestyle

De beste ideeën om een verjaardag te vieren tijdens een lockdown.

author-avatar
Geplaatst door Marion de Tape à l'oeil

15 apr 2020

Views Gelezen 17 Keer
0 Opmerkingen

Delen

Je dagen doorbrengen in een lockdown zonder dat je daarbij je familie en vrienden kunt zien, is voor iedereen lastig, en vooral voor onze kids. En als hun verjaardag dan ook nog eens binnen deze periode valt, dan kan dit al snel uitlopen op een drama. Maar geen paniek. We hebben de beste ideetjes voor u op een rijtje gezet die we voorbij hebben zien komen op de sociale netwerken. Deze kunnen u helpen om van de verjaardag een onvergetelijk moment te maken…zelfs tijdens een lockdown. 😊

via GIPHY

  • ONTBIJT OP BED

We vinden dit simpele maar effectieve idee te gek om deze feestelijke dag mee te beginnen! Normaal heb je misschien niet echt de tijd om dit te doen, maar tijdens een lockdown heb je geen smoesjes nodig om (wat) langer in bed te kunnen blijven liggen en te genieten van een heerlijk ontbijt.

  • EEN FEESTELIJKE SFEER CREËREN MET EEN SPECIAAL THEMA

Het thema Frozen bij @charlotteandfamily, Dinosaurussen bij @lalottes of Caravan bij @Etdieucrea, zorg voor een mooie aankleding in zijn of haar lievelingsthema.

Zorg voor een mooie aankleding met de beperkte middelen die je voorhanden hebt tijdens deze lockdown. We raden je aan om een kijkje te nemen bij Mini Reyve om zelf je verjaardagsversiering te maken!

via GIPHY

  • OP ZOEK NAAR CADEAUTJES TIJDENS EEN SPEURTOCHT

Om het openmaken van de cadeautjes op te vrolijken en er een leuke verjaardagsactiviteit van te maken, kun je een speurtocht organiseren, zoals bij @charlotteandfamily. Je kunt hem zelf bedenken of gebruik maken van merken zoals Happy Kits of Quiz au trésor die kant-en-klaar pakketten hebben met verschillende thema’s. Je hoeft alleen maar te kiezen!

  • MET MEERDERE PERSONEN EEN VERJAARDAGSTAART MAKEN

Wat is een verjaardag zonder verjaardagstaart? Je kunt er een dagactiviteit van maken waar meerdere mensen aan meedoen of er zelfs een wedstrijd van maken wie de beste verjaardagstaart bakt. Iedereen thuis mag meedoen! Vrienden en familie kunnen de winnaar aanwijzen nadat je foto’s van het resultaat hebt opgestuurd of tijdens een feestelijk videogesprek. Natuurlijk mag je niet verklappen wie welke taart heeft gebakken! Anders weet je al gelijk dat oma de kleinkinderen zal voortrekken, nietwaar?! 😛

via GIPHY

  • EEN VERJAARDAGSDANS VOORBEREIDEN MET HET GEZIN

Wat is er leuker en grappiger dan een kleine choreografie doen met het gezin? Doe de muziek aan en laat iedereen swingen op de dansvloer…in de huiskamer!

Als je wat inspiratie mist, neem dan eerst een kijkje op de app Tiktok! Hierop zijn heel veel ideeën te vinden voor choreografieën en allerlei challenges. Maar we weten eigenlijk wel zeker dat je deze app de laatste tijd al een paar keer voorbij hebt zien komen en dat je hem al door en door kent. We leggen je hier uit waarom tieners en kinderen er fan van zijn:

  • VIDEOBELLEN MET VRIENDEN

Een verjaardag is pas geslaagd als er mensen voor de gelegenheid worden uitgenodigd! Dus nodig alle vrienden en familieleden uit om op hetzelfde tijdstip te videobellen en een online spelletje te spelen of een online drankje te drinken.

En waarom laat je je kind niet zelf mooie uitnodigingen maken? Die stuur je dan op als foto of in een e-mail naar alle vrienden. « Ik nodig je uit voor mijn verjaardag op 14 april om 15:00 uur. We gaan videobellen op messenger. Vergeet je niet te verkleden! » »

via GIPHY

  • EEN FILMPJE MAKEN MET VRIENDEN EN FAMILIE

Maak een mooie filmreportage die je op die ene speciale dag laat zien aan je kind. Enkele dagen van tevoren kun je aan vriendjes, vriendinnetjes en familie vragen om een filmpje op te nemen, bijvoorbeeld over een bepaald onderwerp, of gewoon een leuke boodschap die ze willen delen.

Hier zijn een aantal tips om eenvoudig een mooie filmreportage te maken:

Bepaal het format, liggend of staand beeld, en vraag aan iedereen die meedoet om de filmpjes met dezelfde beeldoriëntatie te maken.

Vraag hun om zich aan een bepaalde tijdslimiet te houden (zodat je uiteindelijk niet met een film van 2 uur zit).

Kies een rode draad en vraag aan iedereen om dat in gedachten te houden bij het filmen. Zo krijg je een mooi eindresultaat. Bijvoorbeeld: iedereen gebruikt bij het filmen een filter, waarbij het lijkt of je een prop papier toegeworpen krijgt met daarop een boodschap. Deze prop gooi je vervolgens weer verder (in de uiteindelijke filmmontage krijg je dan de impressie dat het steeds dezelfde prop papier is gedurende het hele filmpje) …

  • PERSOONLIJK VIDEOBELLEN MET EEN PRINSES

Wat is er leuker dan de dag met een hoogtepunt af te sluiten en een videoboodschap te ontvangen van een echte prinses?We hoeven, denk ik, niet uit te leggen dat jullie de beste ouders van de weeeeeeereld zullen zijn als je kind een grote fan is van prinsessen!

We zijn geïnspireerd door @charlotteandfamily die dit idee had voor de verjaardag van haar dochtertje Romy. Zij had het geluk om te mogen videobellen met Anna van Frozen. Hoe? Met behulp van @dream.event.paris.  Zij maken het mogelijk dat je na 17:00 uur een bijzonder moment kunt doorbrengen met een prinses tijdens een videogesprek van je dromen! Alle informatie is te vinden op hun website.

via GIPHY

DEZE VERJAARDAG VEREEUWIGEN MET EEN FOTO

Natuurlijk moet je niet vergeten om deze unieke verjaardag te vereeuwigen met een foto, als herinnering voor later. 😉 Je kunt een kleine fotoshoot houden, net als @frenchmomes dat heeft gedaan voor haar dochtertje Ava.

Je hebt vast nog wel meer geweldige ideeën die hier niet genoemd staan! Vertel erover in de comments of tag ons op Instagram met #tapealoeil. We voegen de ideetjes dan toe aan dit artikel!

Het is aan jou!

Bedankt voor uw reactie!

Ze is vanaf nu in afwachting van een moderator.

Tot binnenkort!
uw opmerkingen