• Lifestyle

Hoe de baby te kleden om in de winter naar buiten te gaan?

Wat ons als ouders vaak zorgen baart, is het vinden van de gulden middenweg om samen met de baby naar buiten te gaan!

author-avatar
Geplaatst door Marion de Tape à l'oeil

13 jan 2020

Views Gelezen 1 Keer
0 Opmerkingen

Delen

Qu’on se le dise, que ceux qui n’en sont pas à leur 38ème essai en terme de couches de vêtements pour sortir avec bébé lèvent la main. Personne ? Vous voyez on est bien tous pareils !

Laat we het toegeven, laat degene de hand opsteken die niet al 38 keer kledinglagen geprobeerd heeft om samen met de baby naar buiten te gaan. Niemand? Zie je we zijn allemaal hetzelfde!

Het goed bedekken van een baby om te gaan wandelen is vaak een enorm gepuzzel. Niet te veel bedekt om niet helemaal doorweekt te zijn bij terugkeer van een wandeling, niet genoeg bedekt om hem geen kou te laten vatten. Geef maar toe, je hebt alles al uitgeprobeerd!

We proberen je een paar tips te geven om je te helpen met het vinden van de beste kledinglagen.

#1 Het hoofdje van jouw baby goed bedekken

We beginnen bij de basis: het hoofdje, vanzelfsprekend! Bij baby’s gaat een grote hoeveelheid warmte verloren via het hoofdje. Dus we bedekken zijn oren en hoofd goed om te voorkomen dat hij te snel kou vat. 🧣

De stijl kiezen, laten we aan jou over! Of het nu om een muts gaat, die je onder de kin vastbindt of een bivakmuts die het hoofdje en de nek goed bedekt, er is gewoon niets dat we voor je kunnen doen als jouw kinderen je over een paar jaar aanspreken op jouw slechte smaak. 😜

>>> De mutsen voor baby meisjes <<<

>>> De mutsen voor baby jongens <<<

#2 Handen en voeten beschermen

Zoals we net zeiden, baby’s verliezen hun warmte het snelst via hun ledematen. Het lijkt dus logisch dat naast het hoofdje, zijn handen en voeten goed bedekt zijn, zodat hij het niet te snel koud krijgt. Voor de kleine baby kan je voor de 2 in 1 kleding kiezen, zoals het pilootpakje waarbij de wantjes inbegrepen zijn. Handig!

<<<Pilootpakjes voor baby’s <<<

>>> Wantjes en handschoenen voor baby meisjes <<<

>>> Wantjes en handschoenen voor baby jongens <<<

#3 Lagen over elkaar

Als je van binnen naar buiten gaat, in plaats van jouw baby een groot, warm kledingstuk aan te trekken, kies dan voor kleding in laagjes. Zo kan je afhankelijk van hoe warm het is als je een ruimte binnenloopt, één of meerdere lagen uittrekken als dat nodig is. Denk eraan dat je moet oppassen dat jouw baby het niet te warm krijgt als je naar binnen gaat en dat de kleding van de baby niet doorweekt raakt, want hij zal verkouden worden als hij daarna naar buiten gaat.

De kleine truc om te weten hoeveel kleren je jouw baby aan moet doen? Dat is eenvoudig! De baby moet een laag meer aan dan wij! Omdat hij niet beweegt, koelt zijn kleine lichaam sneller af. In de winter een body + een T-shirt + een trui is een goede basis om je baby aan te trekken.

>>> Geboorte collectie <<<

#4 Een warm kledingstuk kiezen dat aangepast is om naar buiten te gaan

De eenvoudigste manier om te kiezen tussen een jasje of een pilootpakje is om te kijken welk uitje je gaat doen. Als je buiten gaat wandelen, kies dan voor een pilootpakje zodat de baby van top tot teen goed warm gekleed is!

Als je naar buiten gaat en jouw baby is maar een paar minuten buiten, dan moet je kiezen voor de jas die binnen makkelijker uit te trekken is, zodat jouw baby het niet te warm krijgt.

>>> Pilootpakjes voor jongens baby <<<

>>> Pilootpakjes voor baby jongens <<<

Vergeet niet als je eenmaal buiten bent om de handen en de voeten van de baby regelmatig te controleren om er zeker van te zijn dat ze nog steeds warm zijn!

Fijne wandeling!

Bedankt voor uw reactie!

Ze is vanaf nu in afwachting van een moderator.

Tot binnenkort!
uw opmerkingen