• Lifestyle

TOT HET BIJHOUDEN VAN EEN ISOLATIEDAGBOEK MET ONZE KINDEREN

author-avatar
Geplaatst door Domitille de Tape à l'oeil

30 mrt 2020

Views Gelezen 23 Keer
0 Opmerkingen

Delen
Het was @charlotteandfamily, kleuterleidster, die ons inspireerde tot het bijhouden van een isolatiedagboek met onze kinderen. 3 illustratie-vriendinnen later.. zie hieronder hoe  je het moet beginnen met je kinderen!

 

   

Klik op de afbeelding om de dubbelzijdig bedrukte cover  te ontdekken en download deze! Onze excuses aan onze Nederlandse vrienden: de titels zijn in het Frans, maar het is toch mooi nietwaar? 😉

Een isolatiedagboek lijkt een beetje op het principe van een notitieboekje op school: het herinnert je aan het verstrijken van de tijd, je hebt een medium om te vertellen en deze opmerkelijke gebeurtenis in je leven te delen.

Romy koos voor Marie’s cover @lespommettesdemi => JBD_by_lespommettesdemi

 

Elke dag schrijven we er iets in: ons favoriete moment, iets dat ons opviel, we kunnen tekenen, foto’s plakken … Het idee is om onze toekomstige herinneringen door te geven aan onze kinderen.

Tip van Charlotte :  Creëer een klein ritueel en een echte plek, gewijd aan dit moment: vul het dagboek bijvoorbeeld niet als de tv op de achtergrond aan staat^^

 

De cover van Marine @ChereGemme => JDB_by_ChereGemme


En als bonus, de andere tips van de leerkracht van Charlotte :

– Kinderen leren door iets te ervaren, door het te behandelen, door te spelen: vermijd zoveel mogelijk geschreven kaarten en gebruik spelletjes en plastische activiteiten om te leren.

– Gebruik wat jouw kind leuk vindt om het werk aangenamer te maken: zijn favoriete personage, zijn favoriete sport, zijn lievelingsdier …

  – Leer vooral ‘s ochtends, omdat kinderen er dan nog meer voor open staan zijn en houdt de middag voor iets minder formeel leren.

– Gun je kinderen echte rust en vrije speeltijd.

  – Stel een lijstje van 5 doelen op voor deze tijd die je beschikbaar hebt. Voor ons is het bijvoorbeeld om jezelf alleen te leren aan- en uitkleden, te leren omgaan met een ritssluiting, op het blokje tussen nummer 14 en nummer 18 te springen, te stoppen met de zuigfles en nauwkeuriger te kleuren.

Lees boeken voor of laat ze elke dag lezen: het is een buitengewoon leermiddel.

Met dank aan Charlotte @CharlotteAndFamily, Marine @ChereGemme, Marie @lespommettesdemi en Marie @MarieGarsauDesign !

 

via GIPHY

Bedankt voor uw reactie!

Ze is vanaf nu in afwachting van een moderator.

Tot binnenkort!
uw opmerkingen