#OriginalKids - Brice

Brice, leidend… naar « alles is mogelijk »

2K3A6481

Wij presenteren u Brice

  • Voornaam Brice
  • leeftijd 1 jaar
  • Land Frankrijk
  • Regio Haute-Savoie
  • Categorie Leven van alledag

Echt kompas van onze groep en een bron van motivatie, Brice, gids in het hooggebergte.

« We hebben het moeilijkste gedaan, we zijn er bijna »

Dit is wat Brice onophoudelijk herhaalde. Hij is een berggids, maar vooral een motivator van groepen, die iedereen voorbij zijn grenzen kan duwen… En dat was niet op voorhand gewonnen! Een team van 20 mensen, waaronder 4 kinderen, geladen als muilezels, maar allemaal geleid naar een enkel doel: de schuilput bereiken, synoniem met welverdiende rust! 800m hoogteverschil dat werd overwonnen tijdens een 4 km. lange weg, dus een wandeling van 4 uur. Niet gemakkelijk!

« Als mensen hier in de bergen komen, komen ze in een geest van respect voor de natuur en anderen »

Net als onze twee andere vrienden is Brice vooral een natuurliefhebber. De bergen zijn voor hem een plaats van delen en ontmoeten. Maar een begrip is hierbij essentieel: respect.

« Het is geweldig dat er zulke plaatsen zijn, er zijn er niet veel van (over de onbewaakte schuilhut)

– En als iemand hier iets steelt?

-Dat is niet erg, er is geen straf, zijn straf is dat hij een beetje dom is. »

Zo simpel is het. Als je de natuur niet respecteert, krijg je dat vroeg of laat terug, daar zal ze ervoor zorgen, op haar eigen manier. De bergen zijn voor Brice een plaats van vertrouwen en hulp, waar het egoïsme van mensen geen plaats is. En hierin zit de charme van de bergen, buiten de tijd, buiten de wereld.

« Soms kom ik hier zelfs verliefd, breng een avond voor de lol door, want ‘s avonds, wanneer de zon ondergaat, is het helemaal mooi »

En ondanks dat hij er vele jaren heeft gewoond, blijft Brice in de ban van de adembenemende landschappen die zijn bergen te bieden hebben. Een wereld waar hij niet buiten kan. Eeuwig. En die hij volop zal blijven ontdekken.


à Zie ook


Bedankt voor uw reactie!

Ze is vanaf nu in afwachting van een moderator.

Tot binnenkort!
uw opmerkingen