#OriginalKids - Pascal

Pascal, creëer… met hart en ziel

2K3A5301_1158393

Wij presenteren u Pascal

  • Voornaam Pascal
  • leeftijd 1 jaar
  • Land Frankrijk
  • Regio Haute-Savoie
  • Categorie Leven van alledag

Het overbrengen van de schoonheid van de natuur is de missie die Pascal, een timmermansvakman, zichzelf heeft gesteld. 

« Ik veranderde van baan omdat ik het gevoel had dat ik op één been liep(…) Nu loop ik op twee benen. Het wordt nu 12 jaar. »

Gedurende vele jaren voelde Pascal dat hij niet was waar hij zou moeten zijn, hij voelde dat hij niet compleet was. Inderdaad, voordat hij met hout ging werken, was Pascal ingenieur. Alleen in zijn eerste baan had Pascal de indruk dat hij zijn capaciteit slechts voor de helft gebruikte. Om alleen zijn hoofd te gebruiken, en niet genoeg zijn handen, die zich daar toch voor hem presenteerden, aan het einde van zijn twee armen.

« Laat je hart spreken als je tekent. We hebben het over de natuur, dus het hart moet spreken »

Door een carrière als timmerman te omarmen, kon Pascal eindelijk zijn geniale handen laten spreken, maar ook zijn hart. Het is voldoende om naar hem te luisteren wanneer hij over zijn werk praat om hem te begrijpen, maar ook over de natuur, van wie hij, altijd met nederigheid, zijn grondstof terugwint: hout.

« Een boom is een levend wezen precies zoals wij. (…) Een boom is voor mij een grote broer, we respecteren hem omdat hij zoveel dingen heeft gezien, zoveel meer dan wij. »

Pascal maakt zich grote zorgen over het respect voor de natuur en wil het hout op de juiste waarden gebruiken. Hij verafschuwt verspilling en wanneer hij een stuk mist, voelt hij zich schuldig, alsof hij de opoffering van de boom niet waardig is. Want voor deze boom heeft Pascal groot aanzien. Hij spreekt tot hem voordat hij hem omkapt en vraagt hem om zijn toestemming omdat hij zichzelf eenvoudigweg als een tussenpersoon ziet, wiens missie het is om te sublimeren wat het bos hem biedt.

« Wat voor mij belangrijk was in deze werkplaats was niet zozeer het materiaal, het was het feit dat er licht is en dat het in de werkplaats voelt alsof je in de natuur bent. Het licht heb ik nodig om te denken, ik heb het nodig om te werken, het verlicht mijn geest, zodat ik kan creëren »

Omdat het bos de plek is waar hij zich het beste voelt. Zijn werkplaats, geïnstalleerd in de bergen en alles in transparantie, geeft de indruk ondergedompeld te zijn in het groene hart. Wat is aangenamer dan met hout te werken?

« Het is zoveel eenvoudiger als je jezelf de waarheid vertelt in plaats van over carabistouilles te praten »

Heel nuchter, is Pascal ook niet het type die meteen ter zake komt als het gaat om dingen te zeggen. En dat is meteen te zien. Een karakter dat vooral wordt bepaald door de authenticiteit ervan, hij gelooft dat we in een tijd leven waarin we met « te veel details » praten.

« Het talent in mijn werk? Het talent dat ik het meest gebruik in mijn werk is creativiteit, het verbeelden van objecten »

In zijn werk beperkt Pascal zich niet tot een eenvoudige uitvoering. Verre van dat. Dus om de schoonheid van het hout over te brengen, geeft Pascal zijn lichaam en ziel om de mooiste objecten voor te stellen, de mooiste gebouwen om aan de wereld terug te geven wat hij haar elke dag geeft.


à Zie ook


Bedankt voor uw reactie!

Ze is vanaf nu in afwachting van een moderator.

Tot binnenkort!
uw opmerkingen