#OriginalKids -

Thomas, welkom… met open armen

2K3A2550

Wij presenteren u 

  • Voornaam
  • leeftijd 55 jaar
  • Land Frankrijk
  • Regio Haute-Savoie
  • Categorie Leven van alledag

Het werkwoord van zijn leven? Verwelkomen. Zijn passie? Overbrengen.

« Mijn naam is Thomas, ik ben 55 en een half jaar oud en ik woon al dertig jaar in een aubergerie, wat mijn huis is. »

Het verhaal van Thomas is een verhaal dat de tand des tijds heeft doorstaan door hard werken, geduld en vooral vastberadenheid. Het begint allemaal wanneer Thomas, bij een van zijn willekeurige wandelingen, op een oud gebouw uit de XVIIIe eeuw stuit, dat er verloren bijligt in het midden van de weiden van de vallei van Haut Breda. En daar is het meteen liefde op het eerste gezicht. Liefde op het eerste gezicht, die het begin markeert van een 30-jarig liefdesverhaal.

« Toen ik hier arriveerde, maakte ik schapenkaas. Ik was een herder in de bergen omdat ik twee passies had: de natuur, de bergen en het fokken van schapen »

In die tijd een herder, zag Thomas meteen op deze plek dat hij zijn levensproject kon concretiseren, een plek waar zijn passies verenigd en overgedragen konden worden. Thomas hield zelfs zoveel van koken voor anderen dat hij deze plek in een restaurant transformeerde. Daarna vond hij het zo leuk om mensen te ontvangen dat hij er een herberg van maakte. Kortom, zo is de Aubergerie ontstaan. Een plek met een historie, die gezelligheid ademt.

« 30 jaar was de tijd die ik nodig had om alles op te ruimen en alles opnieuw te doen »

15 jaar in een mensenleven is de tijd die het duurde voordat dit etablissement eindelijk in staat was om de enkele reizigers te ontvangen die gastvrijheid kwamen zoeken. Bewoond sinds het interbellum, zonder water of elektriciteit, moet gezegd worden dat Thomas zijn mouwen moest oprollen om zijn doel te bereiken! En zijn werk is nog steeds niet voltooid, want Thomas wil ook nu nog steeds, beetje bij beetje, de Aubergerie bijwerken.

« Het werk van een herder vond ik zo leuk, het bracht me zoveel dingen dat ik het wilde delen met een maximum aan mensen, vrouwen, mannen, kinderen en ik wil echt verder gaan om dicht bij dit beroep te staan, maar met een zeer gastvrije plek. »

Altijd gedreven door zijn passie: die van het overbrengen van zijn liefde voor de natuur en het leven in de bergen, geeft onze herbergier ons hier een mooi voorbeeld van vastberadenheid: geloven in zijn dromen, ongeacht hoe lang het duurt en vol overgave: om zoveel mogelijk mensen zijn kennis van de bergen over te brengen en zijn producten te laten ontdekken.Vriendelijkheid in pure staat.

« Dingen verkopen? Dat maakt me niet uit »

Thomas is een concentraat aan authenticiteit. Als je bij hem thuis komt, gebeurt er iets magisch: je voelt je meteen thuis. Zijn talent, zijn aangeboren gave, is dat van gastvrij zijn. En hij doet zijn werk. En hij gaat er helemaal voor. En al zijn dromen.


à Zie ook


Bedankt voor uw reactie!

Ze is vanaf nu in afwachting van een moderator.

Tot binnenkort!
uw opmerkingen